راه‌اندازی اولین خط تولید کاملاً اتوماتیک ملات خشک در ایران توسط شرکت سیمان ساوه

شرکت سیمان ساوه با طراحی و ساخت داخلی، اولین خط تولید کاملاً اتوماتیک ملات خشک در ایران را راه‌اندازی کرد. این پروژه با هدف کاهش مصرف انرژی و افزایش ارزش افزوده در صنعت سیمان، گامی مهم در جهت خودکفایی و صادرات محصولات ساختمانی به کشورهای منطقه برداشته است.

شرکت سیمان ساوه موفق شد اولین خط تولید کاملاً اتوماتیک ملات خشک در ایران را با طراحی و ساخت داخلی راه‌اندازی کند. این پروژه که با هدف کاهش مصرف انرژی و افزایش ارزش افزوده در صنعت سیمان اجرایی شده، گامی مهم در جهت خودکفایی و صادرات محصولات ساختمانی به کشورهای منطقه محسوب می‌شود.

افتتاح نخستین خط تولید سیمان رنگی در ایران

به گزارش روابط عمومی شرکت سیمان ساوه:
سه شنبه ۱۴۰۳/۱۲/۲۱ و با حضور جناب آقای دکتر محمدرضا محمدی مدیرعامل محترم شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین، مهندس مهدی طالبی مدیرعامل محترم هلدینگ سیمان فارس و خوزستان و مدیران و مسئولان دستگاه های دولتی و اجرایی استان مرکزی و شهرستان زرندیه آیین اقتتاح و بهره برداری از خط تولید محصولات جدید شرکت سیمان ساوه برگزار شد.

مهدی فقیهی مدیرعامل شرکت سیمان ساوه، در آیین افتتاح این خط تولید ضمن خوش آمد گویی به مهمانان محترم اظهار داشت: شرکت سیمان ساوه شامل دو کارخانه سیمان خاکستری با ظرفیت ۷۲۰۰ تن در روز و کارخانه سیمان سفید با ظرفیت ۱۰۰۰ تن در روز است که به ترتیب حدود ۳ درصد سیمان خاکستری و ۲۵ درصد سیمان سفید کشور را تولید می‌کنند.
فقیهی اشاره داشت که سیمان ساوه با تولید ۳۷۰ هزار تن سیمان پوزولانی ویژه و 120 هزارتن سیمان سفید بنایی، موفق به بهینه سازی مصرف کلینکر خاکستری و سفید شده است و این امر باعث گردید این شرکت در سال ۱۴۰۳ با موجودی 300 هزار تن کلینکر خاکستری و ۹۵ هزار تن کلینکر سفید وارد سال جدبد شود، و با تولید سیمان های آمیخته به سمت بهینه‌سازی مصرف و افزایش ارزش افزوده شود.
وی از تولید سیمان‌های بنایی خاص و سیمان‌های رنگی از ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: با الهام از فناوری‌های نوین جهانی و با کمک مشاوران داخلی، این تکنولوژی در ایران بومی‌سازی شده است و ما قادر به تولید این محصولات شده ایم.

مدیرعامل شرکت سیمان ساوه همچنین از راه‌اندازی خط تولید سیمان رنگی با هزینه 35میلیارد تومان خبر داد و افزود: این خط تولید سالانه ۱۷ هزار تن محصولات متنوعی مانند چسب‌های کاشی، ملات‌های رنگی نما و پودر بندکشی. ملات آماده و چسب سرامیک و پرسلان تولید خواهد کرد. وی ابراز امیدواری کرد که با تولید ملات رنگی مورد نیاز کشورهای عربی، گردش مالی واحد کارخانه سیمان سفید تا ۳۰ درصد افزایش یابد.
در ادامه مهندس طالبی مدیرعامل محترم هلدینگ سیمان فارس و خوزستان ضمن تبریک به مجموعه موفق سیمان ساوه نیز به این مورد اشاره داشتند که، با توجه به مشکلات ناترازی های انرژی، این شرکت توانست با حرکت به سمت تولید سیمان‌های آمیخته مانند سیمان پوزولانی ویژه و سیمان سفید بنایی با ۳۵ درصد افزودنی که باعث کاهش مصرف انرژی در فرآیند تولید می شود توانست تا حدی بر مشکلاتی که در این راستا وجود دارد فائق آید و به کاهش قابل توجه مصرف انرژی در کشور کمک‌شایانی کند، امیدوارم شرکت های سیمانی دیگر نیز با توجه به شرایط موجود بتوانند به این سمت حرکت کنند.

از سوی دیگر، محمدرضا محمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تأمین، با تقدیر از دستاوردهای شرکت سیمان ساوه، بر جایگاه بی‌بدیل صنعت سیمان در توسعه کشور تأکید کرد. وی گفت: با توسعه این صنعت، مشکلات کمبود سیمان در پروژه‌های ساختمانی برطرف شده است، اما ضرورت استفاده از حداکثر ظرفیت تولید برای جلوگیری از ناترازی‌های آینده همچنان وجود دارد.

مشرفی، مشاور پروژه ملات رنگی و ملات خشک شرکت سیمان ساوه، نیز در این مراسم اظهار داشت: این خط تولید با ارزش بیش از چند میلیون یورو، با هزینه بسیار کمتری در ایران ساخته شده است. وی افزود: محصولات این کارخانه شامل انواع چسب‌های کاشی و سرامیک، ملات‌های رنگی نما و پودر بندکشی است که با قابلیت واترپروف و ضد شوره، ماندگاری ۱۰ ساله دارند.

به گفته مشرفی، شرایط صادراتی این محصولات به دلیل استقبال کشورهای حاشیه خلیج فارس از ویژگی‌های واترپروف بودن، بسیار مطلوب است. وی همچنین از تولید سیمان رنگی در ۵۷ طیف رنگی خبر داد و تأکید کرد: استفاده از پیگمنت‌های معدنی در تولید این محصولات، ماندگاری و کیفیت آن‌ها را تضمین می‌کند.

این پروژه نه تنها گامی مهم در جهت خودکفایی صنعت ساختمان ایران محسوب می‌شود، بلکه فرصتی استراتژیک برای صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا به کشورهای منطقه فراهم کرده است.